• zoomable
  • Kategori

    Bitki, Saksı Çiçekleri

  • Ürün Adı

    0261,Menekşe sepeti,Kadıköy Çiçekçiler

  • Stok

    0

  • Fiyat

    125.00 TL + KDV

  • Kargo

    5.50 TL + KDV

  • Toplam Fiyat

    130.50 TL + KDV

  • Adet

    Bizim Çiçekçimiz„ Menekşe çeşitleri kullanılarak hazırlanmış menekşe sepeti.(b2),

    ,
    Mor menekşe/Pembe menekşe/,Beyaz Menekşe,

    -Menekşe sepeti./b2/,

    -ni Annenize gönderebilirsiniz,Eşinize-menekşe sepeti-alabilirsiniz,
    *Menekşe bitkisi hakkında pratik bilgiler,
    1-Saksı Seçimi,
    Derin saksılar yerine yayvan ve geniş ağızlı saksılar tercih edilmelidir. Saksı genişliği bitki çapının 1/3 ü kadar olmalıdır. Saksı altında mutlaka drenaj deliği bulunmalıdır, Nem dengesi menekşeler için önemlidir bu nedenle seramik saksı tercihinde mutlaka sırlı saksılar tercih edilmeldir.

    *2- Menekşe toprağı nasıl olmalıdır.
    Menekşe toprağı hafif olmalı, nem tutmalı, köklere bol oksijen sağlamalı ve pH 5.8- 6.5 arasında olmalıdır. Bu özellikleri sağlayacak toprağı perlit, vermikülit(VERMİKULİT NEDİR?

    Vermikulit, mikanın doğal aşınmasıyla oluşmuş bir çeşit magnezyum alümina silikat kil mineralidir. Vermikulit uzun süre bir çeşit trioktahedral mika minerali olarak tanınmıştır. Vermikulit açık ocak madenciliği yöntemiyle çıkarılmaktadır. Vermikulit, bu yöntemle diğer minerallerden ayıklanmakta ve daha sonra eleme yapılıp, tane boyutuna göre çeşitlendirilmektedir.

    Vermikulit  ısıtma işlemine tabi tutulduğunda yapraklara ayrılır ve küçük kurtçuklara benzeyen bir şekil alır. Genleşmiş vermikulit, hafiftir, yanmaz, sıkıştırılabilir, yüksek emişe sahiptir ve herhangi bir reaktifliği yoktur. Genleşmiş vermikulit taneleri yüksek katyon değişim kapasitesine sahiptir ve böylece yüzey kimyası değiştirilebilir. Genleşmiş vermikulit, yoğunluğunun düşük olması ve izolasyon özelliğinin yüksek olmasından dolayı yapı ve izolasyon malzemesi olarak önemli bir kullanıma sahiptir. Yine bu özelliğinden dolayı tarımda toprak düzenleyicisi olarak kullanılmaktadır.,) ponza, torf, sphagnum yosunu gibi birçok malzemeyi karıştırarak hazırlayabilirsiniz.
    Genel olarak kabul olmuş karışım 1 ölçek torf, 1 ölçek perlit veya ponza, 1 ölçek vermikülit şeklindedir.
    3- Işıklandırma

    Menekşeler aydınlık alanları severler ancak dik gelen güneş ışığından hoşlanmazlar. Perde arkasından veya jaluziden süzülen ışık çok idealdir. Pencereden 60-80 cm içeri uygun bir alana yerleştirilebilir. Çok içeri gitmek yetersiz ışıklanmaya neden olabilir. Menekşeyi konumlandırırken yaz kış ayrımı yapılmalıdır. Doğu penceresi genelde uygun bir konumdur çiçeklenmek için ihtiyacı olan güneşlenmeyi alırken yakıcı güneştende korunabilir. Işık yoğunluğuna göre batı ve kuzey pencereleride değerlendirilebilir.

    Menekşe bakımı çok zor olmayan bir süreçtir ancak tüm bakım koşullarını yerine getirip birini eksik yaptığınızda tekrar tekrar başa dönmenizi gerektirecek kadarda ciddi bir konudur
    Evde menekşe bakımı kaynak
    4- Sıcaklık isteği

    Menekşeler tropikal iklim bitkisidir bu nedenle dünyanın birçok bölgesinde iç mekanda yetiştirilmek zorundadır. En iyi gelişimlerini gündüz 21-27 C gece 16-21C derece civarında yaparlar. 15 C derecenin altı ve 27 C derecenin üstü sıcaklıklarda uzun süre kalırsa gelişimi yavaşlar.
    5 Sulama

    Afrika menekşesi bakımında en önemli konu sulamadır. İki sulama arasında toprak üstünün kurumasına müsade edilir. Bu çiçek oluşumunu teşvik eder. Sulama için oda sıcaklığında, klorsuz veya kloru uçurulmuş su kullanılır. Sulama saksı altlığından bol suyla yapılır. 10-15 dakika sonra saksı altlığında su kalmışsa boşaltılır.
    6- Gübreleme

    Menekşeler sürekli gelişim gösterirler bu nedenle sürekli gübre ihtiyaçları olur. Hazır menekşe gübresi kullanımında eğer musluk suyu kullanacaksanız ve suyunuz tuzluysa kutunun üzerinde yazan gübre kullanım miktarının 1/4 oranını kullanın. Çiçeklenme döneminde fosfor içeriği yüksek gübreler tercih edin.
    7- İklimlendirme

    Tropikal iklim bitkisi olduğu için nemli ortamları sever nem oranı enaz %50-60 civarı olmalıdır. Bu oranı kurak bölgelerde yakalamak güçtür bu nedenle nem tepsileri kullanılır ve bitkiler bir birine yakın konumlandırılır. Pencere ağızları, kapı kenarları gibi hava akımı yüksek yerler menekşeler için uygun değildir. Havadar ancak hava akımından (cereyan) etkilenmeyeceği yerler seçilmelidir.

    Burada anlatılanlar temel bakım koşullarıdır. Daha derinlemesine bilgi sahibi olmak için aradığınız konunun konu başlıklarını inceleyebilirsiniz.
    *Çiçekçi,*istanbul çiçekçi,*Menekşe sepeti,*Kadıköy çiçekçi,Menekşe sepeti¹,Menekşe sepeti¹,Menekşe sepetiÞ,
      Göztepe Çiçekçi/b2/,Kadıköy Çiçekçi/b2/,Acıbadem Çiçekçi/b2/,Ziverbey Çiçekçi/b2/,Kuyubaşı Çiçekçi/b2/,